Якщо ви обожнюєте сир, то варто приготувати тости, які точно вам сподобаються. Їх можна їсти не лише на сніданок, а й на обід, перекус чи на вечерю.
Рецептом особливих сирних тостів поділився шеф-кухар Джеймі Олівер. За його словами, це найкраще поєднання продуктів, про яке можна подумати.
"Я не жартую - це найкращий рецепт. Він просто знесе вам дах, - розповів один із найвідоміших шефів у світі.
Але є певна послідовність подій, яка повинна бути дотримана, щоб отримати топовий сирний тост.
Сирні тости: рецепт від Джеймі Олівера
Інгредiєнти:
Масло вершкове несолоне - за смаком
Хліб цільнозерновий - 2 скибочки
Сир емменталь - 30 г
Сир чедер - 30 г
Сир блакитний - за смаком
Кетчуп - 1 ст. л.
Каєнський перець за смаком
Як приготувати
Злегка змастіть хліб маслом з обох боків. На один шматок хліба покладіть гарно натерту купку якісного сиру, який добре плавиться. Наприклад, Чедер, Червоний Лестер або суміш цих двох сирів. Покладіть зверху другий шматок хліба, змащений кетчупом, і смажте на міцній сковороді з антипригарним покриттям на середньому вогні приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Це важливо, тому що якщо він занадто швидко забарвиться, ви не отримаєте чудового соку і не розплавиться в середині, а це все для того, щоб заохотити внутрішній потік сирної лави.
Коли тости злегка підрум'яняться з обох боків, вийміть їх зі сковороди і натріть невеликий шар сиру на сковороду, де вони лежали, а потім додайте дрібку кайєнського перцю. Покладіть тости назад на сковорідку. Залиште трохи більше ніж на 1 хвилину - почекайте, поки сир не почне пузиритися і з нього не витече жир.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати смореброд на сніданок: записуйте рецепт незвичного бутерброда зі Скандинавії
Як тільки з'явиться сирна, схожа на серветку скоринка підніміть грінку зі сковороди і потримайте протягом 30 секунд, щоб розплавлений сир звисав вниз, застигав і утворював фантастичну сирну корону. Переверніть його на інший бік і, коли він стане золотистим, подавайте до столу, не забувши дати йому охолонути пару хвилин, перш ніж класти в тарілку. Наріжте і подавайте або загорніть у фольгу, якщо хочете взяти з собою в дорогу.
Дуже смачно з хрусткими овочевими паличками збоку, наприклад, огірком, морквою або перцем.
Звичні сніданки не обходяться без хрустких бутербродів та різноманітних тостів.
Суперфіналістка МастерШеф Ольга Рябенко пропонує рецепт дуже великого тосту, якого вистачить на всю сім'ю. Він готується з яловичини та сиру.
Коментарі