Чізкейки часто готують з фруктовими начинками. Завдяки ним можна щоразу отримувати новий десерт. Шоколадний чізкейк має класичний смак. У ньому головне якісний шоколад та вершковий сир. Щоб десерт мав потрібний вигляд, різати його потрібно тільки охолодженим.
Інгредієнти:
Пісочне печиво - 150 г
Вершкове масло - 50 г
Цукор - 100 г
Вершки - 120 мл
Чорний шоколад - 150 г
Какао-порошок - 2 ст. л.
Вершковий сир - 200 г
Приготування:
Шоколад розтопити на водяній бані, встановивши миску над каструлею з киплячою водою, і потім охолодити.
Подрібнити печиво в крихту в блендері. Змішати з розтопленим маслом і 1 ст. л. цукру і добре перемішати. Отриману основу для чізкейку утрамбувати в форму і прибрати в холодильник.
Збити вершки, додати розтоплений шоколад і потім ввести какао-порошок, розведений невеликою кількістю гарячої води. Все акуратно перемішати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неймовірний десерт з чорносливу та сметани має хрусткі бортики
Збити вершковий сир з цукром. З'єднати з шоколадною масою, перемішати. Викласти на охолоджену основу в формі. Прибрати в морозилку на 1 годину.
Поставити в холодильник на 30 хвилин. Потім охолоджений чізкейк можна розрізати.
Коментарі