
У мережі набирає популярності новий незвичайний тренд - люди їдять тюльпани.
Дехто запевняє, що ці квіти можна додавати до салатів і десертів, а інші попереджають про ризик отруєння. Адже деякі частини рослини можуть містити токсичні речовини.
Щоб розібратися, чи справді тюльпани їстівні, кулінар Євген Клопотенко вирішив приготувати з них страву.
"Я не один раз подавав тюльпани в ресторані. Але важливо, щоб тюльпани були фермерськими або вирощені у вас на городі. Бо якщо ви купуєте тюльпани в магазинах, вони часто приїжджають з Голландії і вони оброблені. Якщо маєте власні квіти, ви можете нафарширувати пелюстки або просто їх їсти або маринувати", - каже Євген Клопотенко.
Якщо хочете приготувати стебла, то з нього вийде гарний соус з додаванням горіхів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можна їсти без страху: які рослини з саду підходять для декору страв
Тюльпани мають гарний смак. Трішки схожі на горох, трішки на спаржу.
Соус
Потрібні горіхи, оливкова олія та стебла тюльпанів.
Всі інгредієнти змішати блендером.
Переглянути цей допис в Instagram
Їжте зі шматочком багету, але небагато, максимум один-два. Трохи можна спробувати, для класного смаку та емоцій. Але не більше, зауважив Клопотенко.
Бур'яни, які всі звикли знищувати, можуть принести користь. Деякі з них справді варто додати у страви та напої.
Кропива за вмістом каротину обігнала і моркву, і обліпиху. За кількістю аскорбінової кислоти лідирує порівняно з лимоном і смородиною. Свіжі, наймолодші листочки кропиви можна додавати в салати і борщі, робити популярні зараз і дивно корисні зелені смузі. Молоде листя кульбаби йде в салати, коріння - для виготовлення аналога цикорію. Квітки їдять просто так в свіжому або сушеному вигляді.
Коментарі