Українка Наталя Павлюк із Києва вже півтора року працює в Тель-Авіві покоївкою готелю. В її обов'язки входить прибирання кімнат, миття посуду та облагородження території навколо готелю.
"Коли їхала сюди, думала, що це цивілізована країна. Але зустріла бруд, сморід і жах. Знайомі рекомендували йти у готелі, мовляв, тут годують. Влаштувалася у одному готелі, що віддалений від моря. Спочатку мила посуд. За зміну доводилось перемивати до тисячі тарілок. Тут особливість, що молочне разом із м'ясним не подають, а, відповідно, кожну страву - у новій мисці. Коли тут святкують релігійне свято, падала з ніг. Туристів настільки було багато, що деяких клали навіть у коридорах. За півроку попросила, щоб перевели на покоївку", - каже Gazeta.ua Наталя.
У Шабат (вихідний день, що починається з п'ятниці пополудні та закінчується в суботу після заходу сонця - gazeta.ua) євреї переселяються до готелів, щоб нічого не робити.
"Що таке це нічого не робити, зрозуміла дуже швидко. Після шабату заходиш у кімнату, а там смердить гівном. Виявляється, євреї ходять до туалету і воду за собою не спускають і не підтираються, брудними лягають на постіль. Потім ми збираємо ті постілі та вручну перемо. Перші рази мене просто вивертало. Не могла. Згодом почала одягати респіратор і старалась на це не дивитися. Досі як згадую, то гидко", - продовжує жінка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яких помилок варто уникати під час еміграції до Америки
У готелі заробляє від $2 тис. до $2,5 тис. Двічі на день годують.
"Багато страв із нуту. Ми до нього не звикли. Ті, хто має гроші, їдять мясо на грилі, салати і фрукти. Я призвичаїлася і купую фрукти у п'ятницю на місцевому ринку. Тоді їх віддають за безцінь, буває навіть по 1 шекелю (7,7 грн), аби швидше піди святкувати. Святкують багато. Переважно їдять, п'ють і співають усю суботу", - додає Наталя.
Українка Наталя розповіла, як переїхала до Ізраїлю та чому платила за 2 квартири.