
Українські вареники з м'ясом, піджаркою та сметаною за рік подорожчали на 35,5 грн, або на 45%. 2017 року вони коштували 79,8 грн. Цьогоріч ціна виросла до 115,3 грн.
"На січень 2018 року 800 г борошна коштувало 7,6 грн, 300 г свинини – 35,5 грн. Яловичину продавали по 38,7 грн за 300 г, а масло — по 9 грн за 50 г. Необхідні 150 г цибулі й сала коштували 0,9 грн і 10,8 грн, відповідно. За 250 г сметани потрібно було сплатити 12,8 грн", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли зниження цін на продукти
За словами експерта у січні минулого року, та ж кількість продуктів коштувала дешевше.
"Потрібно було витратити 7,1 грн на борошно, 21,3 грн на свинину, 27,4 грн на яловичину. Необхідна кількість вершкового масла коштувала 6,9 грн, а цибулі та сала — 0,7 грн і 6,1 грн, відповідно. За сметану потрібно було викласти 10,3 грн", - наголосив Дорошенко.
Український борщ у листопаді 2017 року коштував 81 грн. За два місяці він став дорожчим майже на 9 грн, або 11%.
Коментарі