З 10 по 20 квітня значно подорожчали продукти борщового набору. Зокрема, свинина, буряк, картопля, морква, капуста та цибуля. Про повідомив на своїй сторінці в Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
"Свинина за другу декаду квітня піднялась в ціні на 2,2 гривні. В середньому кілограм коштує 80 гривень. "Космічно" підскочили ціни на капусту, моркву, цибулю та буряк. Кілограм цих овочів здорожчав на 2,4, 2, 1,4 та одну гривню відповідно", - зазначив Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повністю скасують контроль за цінами на продукти
На 20 квітня середня вартість капусти в Україні складає 6,7 грн. за кілограм, моркви - 6,8 грн., цибулі - 5,3 грн., буряка - 5,3 грн. Картопля подорожчала на 50 коп і коштує 6,8 грн. за кг.
"На 70 копійок більше коштують курячі тушки, сало додало до ціни 50 копійок. Подешевшали за другу декаду квітня тільки курячі яйця та гречка. Десяток коштує в середньому 10,5 гривень. Кілограм гречки продають по 28,6", - додав експерт.
Ціни на імпортну ранню капусту в Україні почали знижуватися.
Коментарі