Каструля борщу подорожчала на 9,2%. Найдешевше овочі для популярної страви коштують у Миколаївській області, найдорожче - в Києві.
"У червні зросли ціни на більшість інгредієнтів для цієї страви. При цьому найвищі темпи цінового зростання зафіксовано на овочі. Зокрема: капусту − у 1,8 рази, буряк – в 1,4 рази. Яловичина додала в ціні – 4,5%, або 4,46 гривень на кілограмі", - кажуть експерти Економічного дискусійного клубу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З 1 липня держава припиняє регулювати ціни на продукти
Каструля борщу з м'ясом обійдеться в 90,62 грн, без м'яса (пісного) – 28,04 грн.
Вартість набору овочів для приготування борщу в червні зросла у всіх регіонах України - від 2,6% у Миколаївській до 77,7% у Закарпатській областях.
Рання картопля коштує майже удвічі дорожче, ніж рік тому. Цибуля - в 1,5 разу. Капуста дорожча в 10 разів.
Коментарі