На їжу українці витрачають в середньому від 55% до 75% зарплатні.
Про це повідомив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає golos.ua.
"Українці в середньому витрачають на їжу від 55% своїх доходів, але малозабезпечені громадяни до 75% своїх доходів. На жаль, дана тенденція буде тільки набирати обертів. Поки не буде зростання реальних доходів населення, українці будуть витрачати всі заощадження на їжу і на всьому економити".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали область, де найбільше дорожчають продукти
За його словами, основні статті витрат на сьогоднішній день — продукти, комунальні послуги і ліки.
"Більшість жителів нашої країни не можуть дозволити собі подорожі або покупку речей".
За останній місяць в Україні ціна на яловичину зросла на 3,5%, кілограм курятини подорожчав на 3,9%, а сало - на 5,2%.
"Рекордсменом у подорожчанні за звітний період стало сало, ціна на яке зросла на 4,3% і тепер в середньому становить 57,45 грн/кг, тоді як 21 серпня воно коштувало 49,6 грн/кг (+15,8%)", - йдеться у повідомленні.
Ціна на свинину, в порівнянні з минулим звітом, майже не змінилася. На сьогодні за кілограм м'яса потрібно заплатити 104 грн 17 коп. У порівнянні з аналогічними даними за серпень вартість свинини піднялася аж на 5,2%.
Коментарі