В Україні потрібно створити організаційно-економічні умови для ефективного розвитку галузі овочівництва. Тоді населення вдасться забезпечити якісною та дешевою продукцією, розповів Gazeta.ua Тарас Висоцький, заступник міністра з розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.
"Мінекономіки, зацікавленим центральним органам виконавчої влади та Національній академії аграрних наук у тримісячний строк доручили розробити і подати державну цільову програму розвитку овочівництва до 2025 року на затвердження Кабміну. Вона буде розрахована на сільськогосподарських товаровиробників, які вирощують овочі. Це як малі, так і середні фермерські господарства. Очікуємо, що частка сімейних фермерських господарств, сільськогосподарських кооперативів у валовому виробництві зросте до 30%. Реалізація програми дозволить забезпечити потреби держави в овочах високої якості та продуктах їхньої переробки. Собівартість овочів вдасться зменшити на 20-30%", - говорить Висоцький.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українці переплачують за вітчизняні овочі
Додає, що в галузь вдасться залучити не менше $100 млн прямих іноземних інвестицій. Це дозволить створити нові робочі місця для 55 тис. працівників. Стимулювати розвиток вітчизняного машинобудування і підприємств переробної галузі.
"Прогнозуємо зменшення обсягів імпорту овочів. Водночас збільшення поставок вітчизняної продукції за кордон до 300 тисяч тонн", - підсумував заступник міністра.
Уряд на засіданні 21 жовтня ухвалив Концепцію державної цільової програми розвитку овочівництва до 2025 року. У Кабміні пояснюють, що програма дозволить забезпечити населення високоякісною, доступною за ціною продукцією, збільшити частку підприємств, що займаються виробництвом овочів.
Коментарі