Багато мам занадто рано переводять дитину на "дорослий стіл", забуваючи про те, що дитячий організм ще не може впоратися з такими навантаженнями.
Перед тим, як запропонувати дитині, яка не досягла трирічного віку, щось нове в їжі, потрібно переконатися в тому, що її організм здатний впоратися з такою їжею. Очевидно, що картопляні чіпси, газована вода та їжа з фаст-фуду - це не найкраще харчування для дитини, але що ще несе небезпеку для малюка? Про це пише Ivona.
Здоба
Здобне тісто і вироби на його основі не можна давати дитині, яка не досягла трьох років. Така їжа перевантажує ще слабку і не до кінця сформовану підшлункову залозу. Крім цього, більшість магазинної продукції містить хімічні добавки, що також може нашкодити здоров'ю.
Шоколад
Какао - дуже сильний алерген, тому давати дитині шоколад та вироби на основі какао не рекомендується. Цукерки та інші солодощі можуть стати причиною розвитку складної форми алергії у дитини.
Морозиво
Перед тим, як запропонувати дитині морозиво, необхідно ознайомитися з його складом. Якщо в морозиві є рослинні жири, штучні ароматизатори, емульгатори, загусники і стабілізатори, то воно автоматично потрапляє в список заборонених продуктів для дитини.
Сирки в шоколадній глазурі
Ці продукти теж не відрізняються особливою користю. У складі сирків багато цукру, жирів і різних добавок, тому їх вміст потрібно вивчати не менш ретельно складу морозива.
М'ясні та рибні бульйони
Навіть півторарічному малюку пропонувати страви, приготовані на м'ясних і рибних бульйонах, ще не можна. Під час їх приготування рідина насичується екстрактивними речовинами, що дратують шлунково-кишковий тракт дитини. Найкраще готувати супи на овочевих бульйонах, а відварені м'ясо та рибу подавати до страв окремо.
Молочна ковбаса і сосиски
Якісні сосиски і молочна ковбаса - не табу, але є ці продукти можна не частіше, ніж раз на тиждень. У них міститься багато добавок і солі, а ось чи міститься натуральне м'ясо - питання відкрите.
Морепродукти
Морепродукти - сильний алерген, до того ж, вони погано засвоюються. Якщо це заморожений напівфабрикат, немає ніякої гарантії того, що морепродукти були вирощені, зібрані і заморожені з дотриманням всіх інструкцій і не містять важких металів і хімікатів.
Червона ікра ( й інші види засоленої ікри)
В ікрі міститься багато вітамінів Е і D, але з введенням цього продукту в меню дитини краще не поспішати, так як в ній багато солі. Крім цього, для кращого збереження в неї додають емульгатори, які часто стають причиною розладів роботи кишечника.
Овочеві соління
Багато дітей люблять засолені огірки чи помідори, але з ними потрібно бути обережними, так як надлишок солі та спецій може стати причиною виникнення проблем з нирками.
Гриби
Дієтологи рекомендують знайомити дитину з грибами не раніше семи років. Гриби - важкий для перетравлення продукт, до того ж, вони нерідко стають причиною сильного отруєння (а в деяких випадках можуть привести до летального результату).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 головних помилок у харчуванні дитини - лікарі
Коментарі