Ексклюзиви
понеділок, 23 грудня 2019 07:40

Катерина Бужинська запікає перець у часниковому соусі

Автор: MIRPOVARA.RU
  Святкове олів’є артистка готує з печених продуктів. Додає свіжі й квашені огірки, присмачує зеленню
Святкове олів’є артистка готує з печених продуктів. Додає свіжі й квашені огірки, присмачує зеленню

Народна артистка України 40-річна Катерина Бужинська на новорічні свята відміняє концерти. Для дітей і чоловіка-болгарина готує традиційні страви двох народів.

— Зимові свята для мене особливі, — розповідає. — На Різдво народилася моя Оленочка. Обов'язково відзначаємо в родинному колі. Моя сім'я невибаглива. Чоловік Димитер любить олів'є. Без нього Новий рік не свято. Додаю туди ковбасу й м'ясо. Для аромату шинкую пет­рушку.

Пече в духовці по дві картоплини та морквини. Біля них кладе загорнуті у фольгу 200 г свинячої грудки. Ріже по двоє невеликих солоних і свіжих огірків. Додає 100 г консервованого горошку та 200 г порізаної на кубики вареної ковбаси. Подрібнює печене м'ясо, овочі й четверо варених яєць. Солить за смаком і заправляє салат майонезом.

— З дитинства люблю печений болгарський перець. Ним нас балувала мама. Готувала в часниково-сметанному соусі, — каже Катерина Бужинська.

Миє перець і вирізає насіння. Кладе на деко запікатися цілим. Потім знімає шкірку й готує соус. Чистить і дрібно ріже дві-три цибулини. Додає склянку сметани та 3 ст. л. борошна. Приправляє 1/3 ч. л. солі, перемішує. Чистить і пропускає через прес три-чотири зубчики часнику. Змішує все. Складає в каструлю шарами перець і соус. Так він просочить печені овочі. Охолоджує й подає на стіл.

— У Болгарії навчилася пекти традиційний пиріг — баніцу з бринзою. Тісто готую сама. Воно має бути тонке.

Замішує три склянки борошна та яйце. Додає 1 ст. л. олії, 1/2 ч. л. солі та півсклянки теплої води. Тісто має бути м'яке. Залишає на 30 хв. Розділяє на шматки з кулак. Розкачує на тонкі смужки й скручує в рулет у формі троянд. Для заливки змішує п'ятеро яєць, 400 г бринзи й натуральний кислий йогурт. Наливає 50 мл молока, щоб вийшла рідка маса. Мастить деко олією і складає скручене тісто. Виливає сирну заливку і ставить на півгодини в розігріту до +180°C духовку.

— Баніца подається гарячою, щоб аж парувала в роті, — додає. — Її їдять з айраном. Це солоний кефір, популярний також у Туреччині й на Кавказі. В нас його теж можна купити.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Бужинська запікає перець у часниковому соусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути