50-річна Катерина Немирець з міста Христинівка Черкаської області восени у вихідні тушкує курку зі смородиною.
— Готувати птицю навчила свекруха. Живе в селі під Вінницею. Двічі на тиждень до неї приходять друзі. Щоразу треба пригощати чимось смачним. Торік сусід привіз з Угорщини кулінарну книгу. Там знайшла цей рецепт. Курка зі смородиною схожа на ресторанну. М'яка, соковита, з кислинкою.
Цілу птицю миє та ріже на шматки. У великій пательні нагріває олію і кидає м'ясо.
— Секрет смачного м'яса — класти в гарячу олію. Підсмажую 10 хвилин до легкої скоринки. Тим часом ріжу велику цибулину, мию стакан смородини. Взимку беру заморожену, смак не гірший. Додаю до курки. На малому вогні тушкую, доки не пустить сік, — розповідає Катерина Павлівна. — Якщо любите солодше м'ясо, беріть білу смородину.
На пательню ріже соломкою середню морквину, болгарський перець. Обсмажує 5 хв.
— Щоб м'ясо було соковите, підливаю стакан теплої води. Можна навпіл розбавити червоним вином, — говорить. — Тушкую на слабкому вогні ще півгодини. Час від часу помішую, щоб не пригоріло. Під кінець солю і перчу, інакше вийде жорстким.
У глибокій тарілці заливає окропом стакан рису на гарнір. За 20 хв. зливає воду.
Коментарі