— Салат із бантиками вигідно робити на вихідні. Його виходить багато, наїдний. Вистачає на всю сім'ю на два дні,— каже киянка Крістіна Желізняк, 22 роки. — Рецепт узяла з кулінарної книжки.
Ставить на вогонь каструлю з підсоленою водою. Варить 250 г макаронів-бантиків. Доливає чайну ложку оливкової олії. Макарони вийдуть смачніші, духмяніші й не злипатимуться. Готові зливає на друшляк і не промиває.
— Брали італійські, але наші українські нічим не гірші. Тільки краще купувати звичайні, а не кольорові. Бо від фарбника мають присмак, наче з пластика, а не борошна.
Доки холонуть макарони, відварює 0,5 кг замороженої зеленої стручкової квасолі. Висипає її в окріп і додає два зубці часнику. Варить 5-7 хв. на малому вогні.
— Щоб було швидше, можна ставити одразу дві каструлі з водою і готувати одночасно. Але треба не проґавити й приготувати лід для квасолі.
Висипає кубики льоду у друшляк. Зверху викидає гарячу, щойно зварену квасолю. Від переміни температури квасоля не темніє, залишається яскраво зеленою й хрумтить.
Змішує з макаронами, додає баночку консервованої кукурудзи, 150 г накраяного дрібним кубиком твердого сиру. Можна російського чи будь-якого іншого. Вкидає розрізані на четверо 200 г свіжих помідорів черрі.
— Можна й інші помідори, але доведеться дрібніше кришити. Не така гарна буде форма, розлазитимуться.
До салату кладе ще 10-12 чорних маслин. Радить брати з кісточкою, такі смачніші. Кістку дістає руками, плід розриває навпіл. Заправляє салат соусом, що готує в блендері. Збиває 80 мл оливкової олії, сік одного лимона, пучок зеленого або червоного базиліку й зубець часнику.
— Базилік на смак, хто який більше любить. А з часнику завжди витягую серединку, тоді не має поганого запаху. Солю й перчу після того, як змішаю з соусом, бо він гострий. Інакше легко пересолити.
Салат найкраще виглядає у скляних салатницях, бо завдяки кольорам яскравий. Але за святковим столом, коли багато страв, треба розраховувати сили й багато його не їсти, бо доволі ситний.
Коментарі