— Моя мама працювала кухарем і всі свої фірмові рецепти передала мені, — хвалиться Зарема Мамедієва зі Старого Криму неподалік Феодосії. Вона влітку торгуватиме на пляжі медовою пахлавою. Пектиме її сама.
— Замішую тісто з двох яєць, склянки молока, стільки ж води, борошна, 50 грамів вершкового масла. За консистенцією воно має бути як м"який пластилін. Розкочую великий тонкий млинець, згортаю рулетом. Розрізаю його навскоси смужками завширшки 2 сантиметри. На сковороді розігріваю олію. Її має бути десь на сантиметр. Смажу пахлаву з обох боків до золотистого кольору. Виходить 18–20 штук. Більше й не треба, бо не продам.
Після цього Зарема Мамедієва готує сироп із кілограма цукру, 200 г меду і двох склянок води. Варить усе на невеликому вогні, доки на суміші не з"являться пухирці. Кожну пахлаву вмочує в сироп.
Продаватиме солодощі по 5–10 грн за штуку.
Коментарі