четвер, 30 вересня 2010 18:25

Шампанське настоюють п"ять місяців

Шампанське роблять із винограду, яблук, бузини, смородини і навіть горіхів. Для яблучного львів"янка Таля Серпень, 29 років, спершу готує цукровий сироп. 2 год. варить 2 кг цукру в 6 л води. Остиглий сироп змішує із 3 л свіжовичавленого соку з яблук. Добре збовтує, закриває в банці кількома шарами марлі та ставить у холодне місце на вісім діб. Потім наливає в посуд літр горілки, кладе жменю родзинок. Знову накриває марлею, міцно закріпивши її дротом.

— Шампанське, як почне бродити, може вибухнути. То дріт його стримає, — каже Таля. — Напій має настоятись три місяці в підвалі. Після цього розливаю його в пляшки, закриваю корком і ставлю ще на місяці два в підвал, щоб дозріло. Я заклала шампанське ще на початку серпня, то якраз на Новий рік буде готове.

Зараз ви читаєте новину «Шампанське настоюють п"ять місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути