Ексклюзиви
четвер, 12 листопада 2009 19:08

Тимофій Нагорний варить перепелиний суп на мінеральній воді

Автор: фото: Валерія ВОЄВОДІНА
  Київський бізнесмен Тимофій Нагорний
Київський бізнесмен Тимофій Нагорний

"Увісім років мені прооперували грижу. Сидів на строгій дієті. Мама замовила у лікарняній їдальні перепелиний суп. Досі пам"ятаю його смак, — згадує колишній чоловік олімпійської чемпіонки з гімнаcтики Лілії Подкопаєвої, київський бізнесмен Тимофій Нагорний, 40 років. — Після армії суп із перепілок почав готувати сам.

Тоді вони були в дефіциті, замовляв на птахофабриці. Тепер тушки купую на Володимирському ринку. Там продають навіть королівські перепелиці. Вони м"якші й більші, ніж звичайні. Зазвичай перепілки поскубані, без нутрощів. На цей раз знайшов із серцем та печінкою всередині. Спершу за тушку давав 25 гривень, зараз — 15, бо постійний клієнт".

Нагорний винаймає квартиру біля метро Либідська. В кухні чисто, на холодильнику стоїть сперта до стіни картина з розбитим яйцем. Варить на мінеральній негазованій воді. Доки закипає, відрізає перепілкам лапки, знімає шкіру. У каструлю до тушок додає пів столової ложки солі, лавровий листок, чорного перцю на кінчик ножа, зубчик часнику та півцибулини. Часник і цибулю виймає, коли трохи покиплять.

— Даю їх до будь-якого м"яса, бо добре перебивають запах.

Опісля кидає у бульйон порізані п"ять картоплин, моркву, пів червоного болгарського перцю, трохи капусти броколі, чверть цибулини. На сковороді до золотавого кольору пересмажує ще півцибулини, окремо — моркву.

— Овочі можна різати кубиками, соломкою або хаотично. Смажу лише на вершковому маслі, так вони солодші.

Зелень додає на тарілку з готовим супом. Їмо з обсмаженим у тостері бородінським хлібом.

— Я люблю варити супи своїм дітям. Вони так смачно їдять. Собі часто готую ікру з баклажанів, плов, салат олів"є та вінегрет. Приправляю страви руколою, вона дає гострий пряний смак, поліпшує обмін речовин, нормалізує травлення. Люблю салати з помідорами чері, базиліком, кедровими горішками, тертим сиром пармезан. Заправляю оливковою олією.

Каже, Лілія Подкопаєва готувала мало — не любила.

— Хіба що вівсяну кашу із сухофруктами на сніданок.

Зараз ви читаєте новину «Тимофій Нагорний варить перепелиний суп на мінеральній воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути