— Кілька років тому в мене запідозрили онкологію у грудях. Пухлину видалили. Відтоді я дуже відповідально ставлюся до свого здоров'я. Уникаю всього шкідливого. Відмовилася від кави, вживаю лише натуральні продукти, — розповідає Катерина Іванівська, 58 років, із Києва.
— А ще лікар-натуропат порадив мені для профілактики вживати таку суміш — по 100 грамів сушеного імбиру, куркуми й мигдалю, по 50 грамів сушених нагідок і чистотілу. Перемелюю кавомолкою в порошок. Вживаю по чайній ложці тричі на день за 10–15 хвилин до їди. І почуваюся добре. Навіть грипом цього року не захворіла.
— Пацієнти зазвичай сприймають онкодіагноз як вирок. Проте далеко не всі навіть злоякісні пухлини призводять до смерті, — каже столичний мамолог-онколог Марія Попадинець, 43 роки. — У кожної людини час від часу можуть виникати ракові клітини чи мікропухлини. Та якщо організм функціонує нормально, без збоїв, вони гинуть і розсмоктуються під впливом системи протипухлинного імунітету.
Коментарі