Черешні захищають від утворення тромбів і бляшок. У плодах містяться каротиноїди й антоціани, які зміцнюють стінки кровоносних судин за атеросклерозу. Вони стимулюють травлення, знімають біль у шлунку, за артриту, подагри й ревматизму.
Черешня омолоджує шкіру, тому що виводить шкідливі речовини з організму. Вона багата на мікроелементи, які виробляють меланін, що сприяє поліпшенню засмаги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стає легше бігати: три доступні продукти для оздоровлення курців
Такі ягоди насичені цинком і міддю, які беруть участь у виробництві колагену. Це основний білок сполучних тканин, який відповідає за еластичність суглобів і молодість тканин.
Уживання черешні заборонене тим, хто страждає на спайкову хворобою кишківника. Також обережно варто їсти черешню тим, у кого є виразка, гастрит із підвищеною кислотністю, схильність до метеоризму.
Завдяки світлочутливим білкам, виявленим у водоростях, групі науковців із Франції вдалося частково відновити зір у сліпого чоловіка з рідкісним захворюванням очей. Для лікування використали оптогенетику - це нова галузь медицини, яка полягає у використанні світла для контролю за нервовими клітинами.
У 58-річного чоловіка, на якому випробували експериментальну генну терапію, 40 років тому діагностували пігментний ретиніт.
Коментарі