Якісний сніданок може підвищити усі шанси прожити довше.
Нове дослідження показало, що час вашого ранкового прийому їжі може збільшити тривалість життя на приголомшливі 35 відсотків.
Науковці провели дослідження, яке показало, що вживання більшої кількості їжі на початку дня може збільшити тривалість життя. Але при умові, що наприкінці дня ви будете їсти менше, ніж зранку.
Організму може бути корисно їсти багату їжу на сніданок і обід, а потім вечеряти раніше.
Також з'ясувалося, що обмеження калорій у нічний час пом'якшує вікові зміни в експресії генів. Іншими словами, зміна часу прийому їжі може протидіяти запальним процесам.
Обмеження калорійності продовжує тривалість життя, але механізми, за допомогою яких це відбувається, залишаються погано вивченими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали овоч довголіття, який входить у борщовий набір
30-відсоткового обмеження калорій було достатньо, щоб збільшити тривалість життя на 10 відсотків, однак щоденний інтервал голодування та дотримання циркадного режиму харчування діяли разом, щоб збільшити тривалість життя на 35 відсотків. Науковці додали, що ці ефекти не залежать від маси тіла.
Сніданок - це старт нашого дня. Від того, що ми їмо вранці, залежить наше самопочуття та енергія на весь день. Однією з найбільш поживних та корисних страв для ранкового прийому їжі є вівсянка. Вона насичує організм необхідними вітамінами та мінералами, дарує відчуття ситості й допомагає залишатися бадьорими до обіду. А ще такий сніданок навіть допомагає боротися з підвищеним холестерином.
Також до продуктів, які багаті клітковиною, можна віднести насіння чіа, квасолю, авокадо, різні бобові, фрукти, овочі та насіння льону. Обов'язково включайте їх до свого щоденного раціону. В тому числі, їх можна їсти й на сніданок.
Коментарі