У раціон треба залучати яйця, вони корисні, особливо на сніданок. Але постійне їх споживання може призвести до того, що з організму зникне фермент на цей продукт. Тоді в людини виникатиме погане самопочуття після вживання яєць. Харчування має бути різноманітним та збалансованим.
Про це Gazeta.ua попереджає Людмила Гончарова, генетична дієтологиня зі столиці.
"Яйця варто споживати раз на чотири дні. Бо через двадцять років, може так статися, що фермент на цей продукт зникне й у 50 років ви зіштовхнетеся із тим, що після традиційної яєчні на сніданок стає погано. Адже ви "з'їли" фермент, який у вашому організмі й так знаходився у невеликій кількості, а ви про це не знали. Щоб до такого не дійшло слід пройти генетичний, або імунологічний аналіз на продукти. Він покаже, які компоненти засвоюються, які ні, а на які залишилося мало ферменту. Коштує такий 350 євро", - пояснює Гончарова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спрага та головний біль: назвали ознаки надмірного вживання солі
Не менш вагома причина, через яку дієтологи радять не зловживати яйцями — великий вміст холестерину.
"Холестерин не є поганим, він нормалізує гормональні обмінні процеси й бере участь у біохімічних реакціях. Але питання в тому чи підходить холестерин з яєць для конкретної людини, чи ні", - додає генетична дієтологиня.
Попри це лікарі зазначають, холестерин яєць "стабілізований" лецитином, тому правильно приготоване яйце: м'яко варене, паровий омлет або яєчня - принесе лише користь. Щоправда, наголошують, якщо продукт добре засвоюється організмом.
В Україні майже три чверті громадян мають занадто високий рівень холестерину. Знизити його допоможуть не тільки ліки, а й зміна способу життя, зокрема, дієта.
Коментарі