Свіжозірвані стиглі томати захищають від ламкості кісток. Завдяки високому вмісту антиоксидантів і концентрації лікопіну, вони запобігають небажані зміни в кістковій тканині, в тому числі з-за вікових причин.
Про це кореспонденту ГолосUA повідомила дієтолог Людмила Бабич.
Також уповільнюють старіння клітин організму та протидіють утворенню ракових клітин.
"Томати при регулярному вживанні здатні запобігати розвитку ракових пухлин. Вчені помітили, що при частому вживанні томатів ризик раку передміхурової залози істотно знижується. Також це профілактика раку легенів, підшлункової залози і молочної залози", - каже лікар.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Худнути чи ні: 4 причини забути про дієти
При хворобах шлунка томати можуть бути протипоказані, але в більшості випадків їх рекомендується вводити в раціон для швидкого відновлення після хвороб.
Також помідори сприяють схудненню, адже покращують метаболізм і активують спалювання жирів.
Коментарі