Щоб збільшити тривалість життя, важливо раціон збагатити овочами та фруктами.
Експерти радять з'їдати не менше п'яти порцій різних фруктів і овочів кожен день, а основу раціону повинні складати продукти, багаті білком і клітковиною. Крім того, важливо вживати ненасичені масла і пити багато рідини, пише useti.
Коли справа стосується ягід, то одні з них настільки корисні для здоров'я, що повинні стати основним продуктом харчування в холодильнику для тих, хто хоче прожити довго.
Малина багата флавоноїдами-кверцетином і галовою кислотою, які відповідають за правильну роботу серця, клітин і захищають від ожиріння.
Чим корисна малина
Ягода містить кілька потужних антиоксидантів, включаючи вітамін С і елагову кислоту. У порівнянні з ожиною і чорницею, в Малині їх в два рази більше.
Вчені довели, що вона також має протизапальну дію, за рахунок чого знижує ризик хронічних захворювань, в тому числі діабету і раку.
Дослідження показують, що малина знижує рівень цукру в крові і покращує інсулінорезистентність.
У науковій роботі, опублікованій в Національній бібліотеці медицини США, було вивчено вплив малини на знищення ракових клітин шлунка і товстої кишки.
"Хоча антиоксидантна здатність екстрактів малини важлива для придушення проліферації пухлинних клітин, інші характеристики екстрактів ягід відповідальні за більшу частину їх антипроліферативної активності", - розповіли вчені.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забудете про низький гемоглобін, тиск і набряки: сім причин, чому треба їсти малинове варення
В результаті було виявлено, що екстракт ягід вбив більше 90% злоякісних клітин.
Фахівці також з'ясували, що малина містить велику кількість антоціанів, які захищають від запального стресу і запалення, що сприяють розвитку серцевих захворювань. Крім цього, ягода виводить з організму "поганий" холестерин і запобігає погіршенню когнітивних функцій мозку.
Літо - хороший час, коли можна зміцнити своє здоров'я. Фрукти та ягоди можна смакувати самі, або ж додавати до страв й урізноманітнити своє меню, додавши до нього, наприклад, сирники з чорницею, каші з полуницею або десерти із персиків.
Деякі дослідження показують, що чорна малина може допомогти у боротьбі з раковими пухлинами. Чашка малини містить п'ять грамів рослинного волокна, 18% добової норми фолієвої кислоти і 51% вітаміну С.
Коментарі