Манна каша займає 1-ше місце в рейтингу найшкідливіших каш. Саме в манній крупі міститься найменше вітамінів, корисних мікроелементів і білка. А ось глютену, який здатний викликати у дитини схильність до алергії та перешкоджати засвоєнню вітаміну D та заліза, — навпаки багато.
Крім того, у манці міститься велика кількість фітинової кислоти, яка заважає засвоюватися кальцію, пише HealthLine.
Різні сорти манки засвоюються організмом по-різному. Крупа з маркуванням "М" робиться з м'яких сортів пшениці та вважається найшкідливішою. Менш шкідлива каша з позначкою "Т", оскільки виробляється з пшениці твердих сортів.
Дієтологи також відзначають, що через високий вміст крохмалю шкоду для організму може становити рисова крупа. До переліку найшкідливіших каш потрапила і вівсянка. У ній міститься велика кількість фітинової кислоти, котра вимиває кальцій із кісток. Там також замало білка, тому вона практично не дає енергії, але захищає печінку від алкоголю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медики розкрили лікувальні властивості какао
Масштабне дослідження науковців із усього світу довело, що вживання алкоголю навіть у невеликих дозах не несе жодної користі для організму. Його згубна дія проявляється вже після вживання 50 г спирту на тиждень - саме така кількість у 2 келихах червоного вина. Вчені проаналізували дані майже 600 тис. людей, які періодично вживають алкоголь, і дійшли думки, що це все не більше, ніж міф.
Коментарі