Хто намагається скинути вагу, купують лише чорний хліб.
Але він не завжди корисний.
Дієтолог Тетяна Лакуста на своїй сторінці в Instagram розповіла, на що треба звернути увагу.
"Коли йдеться про темні сорти хліба, то зазвичай мається на увазі цільнозерновий темний хліб, з додаванням висівок. Насправді темний хліб буває різним і в його складі може бути багато різних інгредієнтів, які не роблять його кориснішим, ніж сорти білого хліба", - пояснює Тетяна Лакуста.
Деякі виробники додають у хліб барвники, щоб зробити його темнішим. А ще цукрові сиропи для посилення смаку. Тому варто звертати увагу на склад хліба, тип помелу борошна, кількість доданого цукру.
Як обрати найкорисніший хліб
Найкорисніший - грубий тип помелу, це обойне та обдирне. Таке борошно з цілого зерна, в якому міститься багато мінералів, вітамінів та корисних мікроелементів.
При цьому, перший, другий та вищі сорти відрізняються тим, що містять значно більше крохмалю, менше клітковини та мінералів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не набрати вагу після схуднення: експерти дали сім ключових порад
Додані цукри - це окремий біль. Через яблучне пюре, солод, глюкозо-фруктозний сироп темний хліб може мати високий глікемічний індекс, не менший ніж у білих сортах. У складі білків, жирів та вуглеводів вам напишуть, скільки цукрів буде. Їх може бути від 1 і більше (солодкі види хліба - 13 г). Тут головне орієнтуватися правило: менше доданих цукрів - корисніше.
Один із найкращих видів хліба - з меншим переліком інгредієнтів, як, наприклад у круглому українському хлібі.
Схуднути при сидячій роботі цілком реально. Перший крок - відкоригуйте своє харчування.
Інакше можна набрати ще більшу вагу. Gazeta.ua підготувала кілька корисних порад як схуднути при сидячій роботі.
Коментарі