Щоб салат став справжньою вітамінною бомбою, важливо звертати увагу не лише на інгредієнти, а й на заправку. Калорійні соуси на основі майонезу чи вершків можуть звести нанівець усі переваги овочів. Крім того, важливо контролювати розмір порцій.
Що буде, якщо їсти салат щодня, розповіли в Eat This, Not That.
Отримаєте велику кількість вітамінів
Для приготування салату використовуйте різноманітні інгредієнти: овочі, фрукти, бобові, горіхи, насіння та джерела білка, змінюючи їх регулярно. Додавайте трохи олії в заправку, щоб організм краще засвоював жиророзчинні вітаміни, такі як А, Е, К та каротиноїди. Крім того, для зміцнення імунітету включіть шпинат, капусту, лосось, а також горіхи чи насіння. Такий салат забезпечить ваш організм важливими поживними речовинами та вітамінами, такими як С та Е.
Схуднення за умови уникнення шкідливої їжі
Салати корисні для схуднення, оскільки багаті на клітковину, яка сприяє тривалому відчуттю ситості. Також, клітковина зменшує тягу до шкідливих перекусів та підтримує здоровий мікробіом кишечника. Вживайте салат перед основною стравою, щоб знизити загальну калорійність їжі.
Збереження молодості мозку
Їжте салат щодня, щоб підтримувати мозок у формі. Дослідження показують, що навіть 100 г листової зелені сповільнюють зниження когнітивних функцій і покращують пам'ять. Додайте шпинат, капусту чи іншу зелень до раціону, що допоможе подбати про здоров'я мозку.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не дасть захворіти в сезон застуди: який суперфуд корисний у будь-яку пору року
Печія
Кислота з оцту чи помідорів може спричинити печію або посилити рефлюкс. Крім того, чим більше салату, тим більше заправки, що також підвищує ризик дискомфорту. А тому. обирайте заправки з меншим вмістом оцту, а інгредієнти замініть на горіхи, насіння, фрукти чи сочевицю. Це зробить страву кориснішою і легшою для травлення.
Здуття та газоутворення
Щоб уникнути здуття, спробуйте зменшити розмір порцій або вводити клітковину поступово. Почніть із менших порцій чи вживайте салати 2-3 рази на тиждень, щоб організм звик. Згодом можете повернутись до щоденного споживання без неприємних наслідків.
Нормалізація роботи кишківника
Нерозчинна клітковина притягує воду, пом'якшує стілець і полегшує його проходження, що допомагає уникнути закрепу. Однак споживання понад 70 г клітковини на день може викликати закреп. Крім того, клітковина знижує ризик колоректального раку завдяки ферментації в товстій кишці. Тож, включайте багаті на клітковину продукти поступово, щоб організм адаптувався.
Довголіття
Різноманітність овочів у раціоні допомагає захистити організм від хвороб. Оптимальна кількість - близько 800 г овочів на день. Це простий спосіб продовжити життя та покращити його якість.
Підвищити рівень цукру крові і "затуманити" мозок здатні деякі продукти, які мають низький вміст антиоксидантів і корисних жирів.
Відчуття "нечіткості", труднощі з запам'ятовуванням і проблеми з концентрацією уваги - це те, що багато хто з нас називає "мозковим туманом"
Поширені причини затуманення свідомості включають переживання стресу або горя, період перименопаузи у жінок і виснаження. Але не всі знають, що затуманення свідомості може викликати також те, що ви їсте.
Коментарі