У какао міститься корисний вітамін D2.
Вітамін утворюється після просушування бобів какао на сонці. У них відбувається трансформація прекурсорів вітаміну D на вітамін D2, пише 24 канал.
Німецькі науковці проаналізували какао-продукти. Різні какао-продукти мають різний вміст поживної речовини. Найбільше вітаміну D2 – у какао, маслі какао, чорному шоколаді. Найменше – у білому шоколаді.
Дефіцит цього вітаміну може збільшити ризик респіраторних захворювань, рахіту та остеопорозу.
Вітамін D має 2 типи. Вітамін D3 утворюється в шкірі людини під впливом сонця. Крім того, поживні речовини також потрапляють до організму з їжею. Зокрема, з жирною рибою та куричими яйцями. Вітамін D2 є в грибах. Утім багато людей його недоотримають.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба їсти, аби забути про стреси і депресію
У 100 г какао порошку - 227,5 калорій. У 100 г какао з молоком - 255 калорій. Какао з водою – 40 калорій. Дієтичне какао містить 25 калорій.
Чорний шоколад - корисний для серця. Три плитки чорного шоколаду на місяць знижують ризик серцевої недостатності. Надмірне вживання - підвищує ризик на 17%.
Коментарі