Калій, який містить картопля, буде корисним під час вживання новорічних страв. Ця речовина сприяє виведенню зайвої рідини.
Про це Gazeta.ua розповідає лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.
"Варена картопля – це здорова їжа. Якщо картопля варена в мундирів, печена, у ній дуже багато калію. Якщо з'їсте картопляний салат, як оселедець під шубою, олівє, і там не буде багато майонезу – не буде нічого страшного. Хоч про картоплю часто кажуть, що вона шкідлива, погана, нездорова, але це добрий продукт", - говорить дієтолог.
Не рекомендує спеціаліст з дієтології вживати смажену картоплю та у вигляді чіпсів.
"У такому вигляді це мегапогано", - зазначає.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найбільше хлопці просять борщу та смаженої картоплі" - як працює польова кухня в АТО
У 100 грамів картоплі міститься 420 міліграмів калію. Також вона має такі "розкручені" компоненти як жирні кислоти Омега-3, Омега-6. Такі речовини має ще червона морська риба.
Коментарі