З початку 2009 року в Головне управління з питань захисту прав споживачів надійшло більше 100 скарг від киян, які отруїлися у фаст-фудах.
Про це пише муніципальна газета "Хрещатик".
В управлінні також повідомили, що за весь минулий рік на роботу таких ресторанів надійшли 83 скарги.
Видання відзначає, що якість їжі в закладах швидкого харчування погіршала з настанням кризи. За інформацією газети, там продають продукцію з терміном придатності, недоважують, а напої розбавляють водою.
Втім, в ГУ говорять, що фаст-фуди - не найбільші зони ризику.
"З початку цього року ми перевірили близько 335 закладів харчування і недоліків виявили в 95%. Це сенсаційна цифра. Але хочу відзначити, що заклади швидкого харчування складають тільки 20% порушників, решта - ресторани високого рівня", - розповів газеті начальник управління Сергій Кияниченко.
Видання відзначає, що чим дорожчий ресторан і розмаїтіше меню, тим довше страва чекає на свого споживача. "Тому вірогідність отруєння більша. Невикористані вчасно продукти ресторани подають під виглядом дешевих бізнес-ланчів, якість яких перебуває під великим сумнівом", - пише газета.
Коментарі