Сьогодні у Києві відбувся фестиваль борщу в рамках сільськогосподарської виставки ,"Агро-2011" в Міжнародному виставковому центрі (МВЦ). У двох столітрових казанах варили борщ дві команди.
"Перша команда готувала борщ за класичним рецептом, який і переміг у конкурсі. Друга - готувала борщ по-чернігівськи, де крім класичного набору продуктів входять ще яблука і кабачки. Обидві використовували тільки йодовану сіль, - розповів організатор фестивалю 40-річний Юрась Красюк. - Це не перший наш такий фестиваль. Напевно десь двадцятий".
Дві жінки у вишиванках і білих хустках розливають усім охочим борщ у літрові пластикові стакани. Зверху приправляють сметаною з упаковки. У черзі більшість представників аграрних компаній. Отримують порцію і йдуть до своїх стендів. Організатори просять, щоб люди не штовхались, усім вистачить. Але не вистачає.
"Не розходьтесь, зараз буде ще гречка", - говорить одна з жінок. Через декілька хвилин уже роздають гречку у пластикових тарілках.
"А вона не китайська?" - перепитується чоловік у білій сорочці з черги.
Жінки сміються і кажуть, що наша. Усе відбувається під відкритим небом, на сонці, тому люди зразу йдуть шукати місце в тіні.
Коментарі
1