четвер, 15 грудня 2016 18:25

Як обрати червону ікру до святкового столу - 10 порад від рибалок

Як обрати червону ікру до святкового столу - 10 порад від рибалок

Якісна червона ікра має бути в скляній банці, повністю заповнена, без рідини. Зерна - крихкі й оранжеві. На такі ознаки при покупці ікри просить звертати увагу Асоціація рибалок України.

"Майже 60 відсотків червоної ікри, що продають в Україні, є підробкою. Незважаючи на це, вона має постійний попит. У ній містяться жири, вітаміни й мінерали. А також близько 30 відсотків білка, який легко засвоюється. Тому важливо не потрапити на підробку", - каже голова Асоціації рибалок України Олександр Чистяков. Дає 10 порад, як вибрати якісну ікру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує новорічний стіл

1. Краще брати ікру в скляній банці, ніж у жерстяній. Прозоре скло дозволяє розглянути колір, розмір і якість зерна червоної ікри. Якщо вона червона і ніби покрита інеєм - це фальшивка. Візьміть банку в руки й потрясіть. Якщо в середині щось булькає, від покупки краще утриматися. Якісна зерниста червона ікра заповнює банку щільно й без пустот. Натисніть на кришку банки пальцем. Вона не повинна прогинатися.

2. Якщо берете розвісну ікру, треба звернути увагу на крихкість зерна. Ікринки повинні легко відділятися одне від одного, не злипатися.

3. Найсмачніша ікра - кетова. Колір її оранжевий з червоним проблиском. Ікринки досить дрібні, плівка тонка, еластична. Якщо ікра зовсім бліда чи жовта, значить вона перезріла і втратила смак. Друге місце в ікри горбуші. Її ікринки оранжевого та світло-оранжевого кольору. Темно-червона ікра має своєрідний смак. Європейці вважають її найкращою.

4. Червона ікра ледь пахне свіжою рибою. У штучну кладуть ароматизатори, тому має сильний рибний запах. На смак вона жорстка й солона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новорічних коктейлях з шампанським змішують сік та фрукти

5. Киньте 2-3 ікринки у склянку з гарячою водою. Штучна ікра в окропі розчиниться.

6. Заморожена ікра більше схожа на пюре. Якщо її ставили в морозилку, зерна полопалися і злиплися.

7. Маркування дати виготовлення повинне бути з середини кришки. Не нанесене лазером зверху чи пробите на папері.

8. Слід вибирати ікру першого сорту, зроблену за державним стандартом. Це гарантія того, що в банці ікра одного виду риби. Ікринки приблизно однакового діаметра, без пошкоджень, пружні.

9. Перший інгредієнт в складі - ікра. Кількість солі не повинна перевищувати 4-6%.

10. Зберігатися має за температури від - 2 до - 6ºС.

Експерти не радять давати червону ікру дітям до 3 років. Також надто солону рибу.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати червону ікру до святкового столу - 10 порад від рибалок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути