![Львів'яни за три години з'їли 150 порцій татарських страв](https://static.gazeta.ua/img/cache/preview/547/547023_w_300.jpg?v=0)
У трьох містах — Львові, Одесі та Києві — сьогодні готували страви татарської кухні у знак солідарності з сім'ями кримських татар. Ініціатива поширилася зі Львова, де мешканці в соцмережах закликали місцевих біженців приготувати свої страви. До акції зголосився ресторан "Монс Піус". У його дворику просто в казанах на вогні татарська сім'я приготувала три страви — борщ з бараниною, плов та шурпу. Шурпа — це густий м'ясний суп.
"Ми спочатку вирішили приготувати обід, - розповідає власник ресторану Вардкес Арзуманян. - Виставили символічну ціну за порцію будь-якої страви — 10 гривень. Лише так, щоб не вишикувалася черга безпритульних. Проте охочих скуштувати і підтримати акцію виявилося стільки, що ми до 15 години зварили вже тричі. Розлили 150 порцій. Навіть не встигаємо. І до кінця дня ще будемо готувати. Хоч запас продуктів уже закінчується. Також у дворі стоять скриньки для пожертв. Кому сподобалось - може докинути. Усі кошти ми відправимо в Крим татарам".
Молода сім'я татар, де чоловік, жінка та троє дітей, повертаються на батьківщину у понеділок. Акція у Львові — одноденна. У Києві та Одесі продовжиться. У столиці готувати страву обіцяла співачка Джамала. В Одесі до акції долучився заклад "Дача", у Києві - "Барсук".
Коментарі