З 1 травня у Запоріжжі почали працювати два продовольчі ринки. На вході усім вимірюють температуру, пускають лише людей у масках. Підприємці зобов'язані кожних три години проводити дезінфекцію.
Усім підприємцям видали спеціальні чек-листи, їх вивісять біля прилавків, у них кожні три години (07:00, 10:00, 13:00) повинна вноситися інформація про проведення прибирання за допомогою спеціального хімічного засобу.
На час дії карантину діє один вхід і один вихід з ринку. На вході всім вимірюють температуру. Пускають лише тих, хто в масках.
- О 6:00 ми вже були на робочому місці. На період карантину зробили один вхід і один вихід у ринок. На вході вимірюємо температуру всім покупцям, запускаємо лише тих, хто в масках. До прилавків і товару - особливі вимоги: прибирання кожні три години, захисні екрани, - сказав директор запорізького ринку "Центральний" Роман Бєлогуб в коментарі Укрінформу.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продавці за харчовою плівкою: в Україні запрацювали ринки
Роботу продовольчих ринків дозволили з 1 травня 2020-го. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні уряду, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Основною умовою роботи базарів є рішення відповідного територіального органу Держпродспоживслужби про дотримання протиепідемічних вимог.
Коментарі