Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів рецепт гречки з гуакамоле.
Для страви робиться соус. Про це міністр розповів в Instagram.
"Якщо у мене на вихідних є вільна година, я готую. Це дозволяє хоч на трохи переключитися. До того ж їсти щось все одно треба. Але оскільки я ніколи не знаю, коли і скільки часу я матиму на вихідних, і чи взагалі матиму, то ніколи не роблю закупи наперед. Моя робота навчила, що єдині кордони в кулінарії – це наша уява і відчуття смаку", – написав міністр.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Божественний смак! Ловіть рецепт українського пляцка з маком
Інгредієнти:
гречка
жовтий помідор
синя цибуля
часник
кінза
лимон або лайм
авокадо
соєвий соус
бальзаміко
олія
спеції за смаком
Для приготування страви міністр використав суміш мексиканських спецій, але, за його словами, замість неї можна взяти сіль, перець чорний і перець чилі, або грузинську сванську сіль.
Потрібно відварити гречку.
Готуємо соус. Розріжте авокадо, видаліть кісточку і очистіть його від шкірки, перекладіть його у ступку або миску. Вичавіть до нього сік лимона чи лайма і залишіть.
Очистіть і дрібно наріжте синю цибулю, часник і перець чилі. Додайте цю суміш до авокадо і виделкою все розімніть.
Додайте сюди дрібно нарізані кінзу і помідор, соєвий соус, бальзаміко, олію, спеції і добре перемішайте.
"Соус робите із суміші соєвого соусу, бальзаміко та олії, по столовій ложці кожного. І вуаля – тиха гречка з бурхливим гуакамоле. Смачного. І, звісно, тихих вам вихідних", – написав Кулеба.
Кулінарний експерт Євген Клопотенко поділився рецептом запеченої картоплі. Також розповів, як приготувати вінегрет з квасолею, але без солоних огірків.
Включення в раціон продуктів, які сприяють довшому насиченню, допоможе поліпшити енергетичний баланс.
Коментарі