Харків'янка Анна Гончаренко переїхала в італійське місто Асті. Приїхала сюди на роботу, а пізніше познайомилась із майбутнім чоловіком. Останні роки Анна складає індивідуальні маршрути, проводить гастротури й екскурсії.
"Історія мого приїзду в Італію — справжній посібник про те, "як робити не треба". Не мріяла й вийти заміж за італійця і переїхати сюди жити. Весілля справляти теж спочатку не хотіли, планували лише розписатися, — пригадує Анна. — В підсумку мала весілля з українським короваєм та традиціями. Це і стало поштовхом зайнятися чимось своїм".
Асті не дуже туристичне місто. Сюди доїжджають тільки найдосвідченіші гурмани, щоб скуштувати трюфель, вино, гастрономічні витребеньки, подивитися найдавніші перегони без сідла.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція і бідність – українець розповів про переїзд до Камбоджі
"Вирішила зосередитися на вині. Тут воно унікальне. За містом багато старезних виноградників, що розташовані на дні висохлого моря. Виноград дуже солодкий, а вино з нього схоже на шампанське, але менш міцне", - каже українка.
Для кожного гостя обирає унікальний маршрут. Показує все через побут місцевих жителів, везе гостей на сироварню чи виноробню, де туристи випробовують себе у ролі фермерів. "Ділюся з подорожуючими улюбленими місцями для посиденьок. Дуже подобається, коли гості бачать порцію їжі в автентичному кафе. Вони величезні, мало хто може з'їсти все. Насправді тут панує культ їжі. Я сама дуже багато їм, хоча при цьому вдалося схуднути, бо вживаю багато овочів і фруктів", - додає Анна.
Зарплата спеціаліста з вищою освітою у Венесуелі — 10 доларів в місяць. За такі гроші можна купити кілограм телятини в супермаркеті. Про це розповідає Анна Осіпова, яка мешкає у Венесуелі.
Коментарі