середа, 30 грудня 2009 16:27

На новорічний стіл Федики витратили 500 гривень

"У нас син маленький, 2 рочки. Новий рік святкуємо вдома. Прийдуть родичі — моя мама, свекруха та чоловікова сестра з хлопцем. Готую на шістьох", — розповідає Наталя Федик, 29 років.

Федики живуть на вул. Тичини у Львові. Закуповуються у супермаркеті "Сільпо". У четвер, 24 грудня, ввечері у магазині небагато покупців. 2-річний Любомир проситься на візок.

— У мене є список продуктів, — каже Наталя. — Тому не бігаємо багато по магазині. На салати треба горошок, кукурудзу, маслини та мариновані шампіньйони.

Наталя складає у візок бляшанки з овочевими консервами "Бондюель".

— У цієї марки горошини завжди м"які, гарного зеленого кольору і однакового розміру. А кукурудза ніби недавно відварена.

340-грамова бляшанка горошку коштує 9,4 грн. Кукурудза на 40 коп. дешевша. Банка оливок із кісточкою — 16,2 грн. Іще господиня купує консервовані ананаси. Найдорожчі мариновані гриби "Верес". За них треба віддати 26,9 грн.

— Грибочки один в один. На смак негострі, до салату найкраще підходять.

— Я вже не хочу сидіти, — Любомир тягнеться до батька. Олег садовить його на плечі.

Далі йдуть полиці овочів. — Моркву, цибулю та картоплю нам привезли із села дід та баба. М"ясо ми теж купували в селі, — каже Наталя. — Домашня свиня, вигодувана без усяких добавок. Платили за кілограм вирізки 40 гривень, на 10 гривень дешевше за базар. Візьмемо тільки кіло курячого філе. Приготую крученики з шампіньйонами.

Біля холодильника з м"ясом найбільше покупців.

Шампанське – це для першого тосту. Собі куплю пляшку горілки

— Курятину розбирають швидко, тому мені ще ніколи не попадалося щось несвіже, хоч я завжди перевіряю дату.

Наталя бере курятини на 34 грн. До салатів — чотири пачки майонезу "Провансаль" Львівського жиркомбінату по 3,5 грн.

— Ми звикли до львівського. На смак нагадує той, що колись у скляних баночках продавали. Візьму ще соус "Тисяча островів" і соєвий соус із грибами. Маринуватиму в ньому курку. "Тисяча островів" — як майонез, розмішаний із кетчупом. До нього додають подрібнені мариновані огірки, помідори, трохи паприки й часнику. Він підходить до копченого м"яса, курки.

Олег Федик, 25 років, приносить рибні консерви — бляшанку шпротів "Ризьке золото" за 16,5 грн та печінку тріски за 31,1 грн.

— Я сам готую салат із печінки. Треба лише відварені яйця, порей та свіжий огірок, — ділиться. — Із ризькими шпротами гарні виходять канапки. Рибка невеличка, золотиста і дуже смачна.

Подружжя купує 250-грамову пачку заварної кави "Якобс монарх". Вона недорога і смачна, пояснює Наталя. До неї — цукерки "Світоч" "Палітра смаку".

— Чоловікова сестра обіцяла спекти торт "П"яна вишня". Солодощів вистачить, — говорить Наталя.

Олег бере пляшку напівсолодкого шампанського "Столичне":

— Це для першого тосту. Для Наталі візьму вино "Массандра мускат". Воно пахне виноградом і медом. Пляшка коштує 44 гривні. Собі куплю горілку "Львівську".

Федики кладуть до візка два 1,5-літрові пакети соку "Садочок", по 8,6 грн. Ще 2-літрову пляшку кока-коли.

Наталя бере 1 кг бананів.

— Мандарини купуватиму на базарі. На ньому більший вибір і дають попробувати. Там же візьму пучок зелені. Петрушку маю свою, заморозила з літа.

Біля каси Наталя переглядає список. Доки Олег викладає продукти на стрічку, Любчик встигає вихопити зі стелажа "Кіндер-сюрприз". Швидко розгортає та розламує шоколадне яйце.

— Без "кіндера" ми з магазину не виходимо, — всміхається Наталка. — Здається, все купили. Як чогось забракне, пошлемо знов Олега.

Оплачують покупки. На чеку 383 грн.

Наступного ранку Наталя ходила на базар Балатон. Купила дві банки оселедців на салат-"шубу", шинки, копченої ковбаси та сиру.

— На базарі маленькі магазинчики. Я знаю продавців. Вони завжди підкажуть, що свіже та смачненьке. Дають покуштувати. Лишилося купити тільки хліба.

Іще господиня бере мандаринів і десяток яєць. Загалом купує на 116 грн.

На новорічне застілля Федики витратили 500 грн. Тобто по 83,1 грн на кожного учасника застілля.

Зараз ви читаєте новину «На новорічний стіл Федики витратили 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути