У суботу в парку Перемоги столичний ресторан "Тампопо" відзначав 5-річчя. З японської "тампопо" перекладається як кульбаба.
На зеленій галявині в парку гостей пригощають олениною на грилі та тушкованою качкою. Пропонують спробувати ліпити суші під наглядом кухаря-японця.
— Яка погода гарна, — тішиться 38-річна Маргарита Січкар, власниця ресторану. — Коли я в шостій ранку годувала доньку, ще похмуро було.
Три тижні тому Маргарита народила доньку Василису. У шлюбі з футболістом Владиславом Ващуком Січкар має ще 6-річного сина Віталія. Від першого шлюбу — 20-річну доньку Євгенію. Старших дітей жінка взяла на святкування.
— За малою Влад доглядає, — зітхає жінка. — Мама з нею три дні сиділа, сьогодні хоче відпочити.
Ведучий, шоумен Дмитро Оськін, пропонує кільком командам збирати кульбаби на галявині та плести віночки.
— Я против убийства цветов! — кричить співак 34-річний Женя Фокін. Потім одягає рукавички і зриває дві кульбаби. Кидає їх і йде їсти суші.
За 2 год. сплели чотири вінки з кульбаб. Найдовший — 13 м — вдався команді ресторану з 12 осіб. Вінки зв"язали в один діаметром 10 м і завдовжки 28,7 м. Запис про нього зроблять у Книзі рекордів України. Кухар "Тампопо" зварить з кульбаб варення.
— Цілий рік шукали в Інтернеті рецепт, аж доки не навчила бабуся одного співробітника, — розповідає Січкар. — Ми варили кульбаби з зеленими чашечками, а вони дають гіркоту. Без чашечок за смаком варення схоже на квітковий мед.
Коментарі