середа, 19 квітня 2017 05:56

Шеф-кухар із Луганська варить тверді сири з козячого молока

Автор: фото надане Олександром Блонським
 

Шеф-кухар із Луганська 35-річний Олександр Блонський варить тверді сири з козячого молока. Це улюблена страва доньки 2-річної Злати (на фото). Справу освоїв після вимушеного переїзду в місто Миргород на Полтавщині. Кілограм сиру продає за 200–300 грн.

— Варити сулугуні та бринзу навчився у кухаря-грузина. Потім почав експериментувати. Після переїзду вирішив на цьому заробляти. Освоїв французькі технології, придумав нові рецепти. Переробили з дружиною літню кухню під цех. Поступово купили 300-літровий чан, сирну ванну, дров'яну піч та професійний холодильник. Витратили близько тисячі доларів. Гроші повернулися за рік, — каже Олександр Блонський. — У сир нічого не додаємо, він екологічно чистий. Варимо із козячого молока, іноді — з коров'ячого. Маємо 10 кіз. Вони привели 18 ко­зенят. Пропонуємо сири з різними смаками, у тому числі — з пліснявою. Замовникам відправляємо поштою.

Зараз ви читаєте новину «Шеф-кухар із Луганська варить тверді сири з козячого молока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути