
У Криму складається проблемна ситуація з ресторанним бізнесом - середній чек на одну людину в ресторані досить високої якості в 2-3 рази перевищує середній чек в аналогічних російських закладах, що в свою чергу опосередковано пов'язано з особливостями доставки продуктів на півострів.
Про це розповіла автор гастро-туристичного проекту "У Крим з виделкою і штопором" Тетяна Большакова, повідомляє "Цензор.НЕТ" із посиланням на "Крим.Реаліі".
"Ситуація з ресторанним бізнесом в Криму, на мій погляд, катастрофічна. Хтось комусь сказав, цілком ймовірно, що до Криму хлинуть мільйонери, без смаку, які нічого не розуміють в їжі, але у яких досить багато грошей", - заявила Большакова.
Експерт пояснила, що середній чек у досить серйозному гастрономічному закладі в Росії (Москва, Санкт-Петербург, Рязань) становить від 1 до 1,5 тисячі рублів, тоді як в кримських, досить скромних закладах він становить від 1 тисячі рублів.
"Якщо ми говоримо про ресторани серйозніше, то середній чек і 2, і 3, і 4 тисячі рублів, і до безкінечності", - повідомила Большакова, уточнивши, що місцеві ресторатори при цьому посилаються на складності доставки продуктів на півострів.
"Через переправу отримати свіжий продукт практично нереально. Всі ось ці ризики - простої, втрати товару - вони всі закладаються в ціни. І в результаті вхідна ціна того ж лосося в ресторані в Криму на 30% вище, ніж у ресторані в Москві", - констатує експерт.
На думку Большакової, головний шлях вирішення даної проблеми - це, в першу чергу, розвиток сільського господарства та переорієнтація на місцеві продукти.
Коментарі
4