Найбільшу печерицю в Україні виростили на грибній фермі "Дінбо" у Київській області. На це пішло сім днів. Важить рекордсмен 1,98 кг. Має окружність 108,5 см, а діаметр - 34,5 см. Офіційно рекорд внесли до реєстру 22 січня цього року реєстратори Книги "Рекордів України". Печерицю подарували реєстраторам.
Гриб тримають бригадири Світлана Старушок та Тетяна Аполонова, які найбільше опікувалися вирощуванням гриба.
"Ми не старалися побити рекорд, просто вирізнитися з-поміж інших виробників. Кілька разів вже пробували, але до потрібної ваги печериці ніяк не наростали. А тут така вдача. Вже на третій день побачили, що росте велетень,- розказує Світлана Старушок. - Зараз поставили собі мету перевершити Росію. Там виростили гриб на 150 грам більший ніж наш. Тому мусимо перемогти їхній рекорд, бо хочемо стати кращими в Європі".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виноград-рекордсмен: показали гігантські ягоди
Гриб не підживлювали. Забезпечили в приміщенні доступ свіжого повітря та вологість 85-90 % та 17 градусів тепла. Сонце тут не потрібне.
Якщо збирати печериці діаметром капелюшка 2,5 сантиметрів, то на кілограм потрібно 170 грибів. Грибів з діаметром капелюшка 6 сантиметрів на 1 кілограм потрібно близько 17 штук.
Британцю Марку Шепарду вдалося виростити велетенську цибулю вагою не менше 5 кілограмів кожна. Найбільший екземпляр чоловік планує представити на місцевому конкурсі гігантських овочів. Вага цієї цибулини становить майже 7 кг.
На те, щоб цибуля досягла гігантських розмірів, знадобилось 11 місяців. Уже за півроку після посадки окружність однієї цибулини в середньому становила 50 см.
Коментарі