— Сусідка принесла дітям ожину з городу. Сподобалася. До того рідко її їли. Вирішила й собі посадити, — розповідає 30-річна Катерина Георгійчук із села Бабин Кельменецького району Чернівецької області.
Ожина подібна до малини, але відрізняється кольором і смаком. Солодша, ягоди терпкуваті, з кислинкою. В Україні мало підприємств вирощують її для продажу. Переважно розводять у приватних садах.
— Почитала про корисність ожини, — додає Катерина Георгійчук. — У ній багато калію та заліза. Добре впливає на серце й судини. Також зміцнює імунітет.
Для ожини підходять безвітряні ділянки, що гарно прогріваються. Не варто садити в низині, де може застоюватися волога. Любить легкий, гарно дренований ґрунт. Ожина краще переносить засуху, ніж малина. Найурожайніша — на добре зволожених ділянках.
Замовити ожину й отримати консультацію щодо посадки можна на сайті titovchp.uaprom.net або за телефонами 0(99) 604 33 22, 0(63) 461 88 32, 0(67) 629 94 55.
Коментарі