Дослідження холодильників, що працюють за технологією no frost, показало, що число шкідливих мікробів, які живуть у контейнерах для овочів і фруктів, у сотні разів перевищує допустиму норму.
Замість 10 колонієутворюючих одиниць бактерій на 1 кв. см (максимальний рівень безпеки) у всіх 30 перевірених холодильних камерах знайшли більше 129 тисяч мікроорганізмів. Таке скупчення шкідливих мікробів небезпечне для людини. У висувних ящиках "проживають" кишкова паличка, сальмонела та лістерія.
Власники зараженої домашньої техніки в будь-який момент можуть підхопити діарею або отримати серйозне харчове отруєння. Найбільше шкідливі бактерії "відриваються" на дитячих організмах та організмах літніх людей, ставши причиною смерті, передає medikforum.ru.
Для профілактики цих та інших захворювань радять частіше мити свій холодильник, особливо ті місця, де зберігаються овочі та фрукти (ніхто не знає, де вони раніше лежали). Крім того, якщо використовувати мильний або будь-який інший пінний розчин, після нього потрібно ретельно вимити техніку і протерти всі полички та ящики насухо.
Коментарі