Для мозку найбільш корисно їсти жирну рибу з північних морів – оселедець, скумбрія, палтус, камбала, кета, нерка.
Ці різновиди багаті на ненасичені жирні кислоти Омега 3, пише hoover.
Рибу або авокадо треба їсти двічі на тиждень.
Сухофрукти і фруктові чипси, волоські горіхи, мигдаль, фісташки і чорнослив - це все також потрібне для мозку У сухофруктах міститься велика кількість мінеральних речовин і вітамінів, зокрема, фосфору, калію і магнію, які уповільнюють процес дегенерації мозкових клітин.
Мозку необхідні й молочні продукти, які корисні також й для нервової системи. Вони багаті на тирамін, тріктаніном, фенілетиламін, беруть участь в процесі вироблення гормонів щастя і допомагають клітинам мозку засвоювати корисні нутрієнти. У молоці, крім того, міститься речовина глутатіон, яке допомагає зберегти гострий розум.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дієтичний, містить клітковину, корисний для жінок - причини, чому треба їсти гарбуз
Яєчний жовток містить холін, що за своєю дією схожий на дію вітамінів групи В, які підвищують швидкість передачі імпульсів від одних нервових клітин до інших. Варто додати у щоденне меню гарбузове насіння, у ньому містяться цинк, корисні жирні кислоти, магній, вітаміни А і Е.
Завдяки баклажанам можна жити довше і перебороти серцево-судинні хвороби. У 100 грамах баклажана міститься 25 ккал, тому він дуже корисний для тих, хто худне. Баклажани низькокалорійні, тому легко перетравлюються, їх додають до раціону лікувальних дієт і дієт для схуднення.
Коментарі