До продуктів здорового харчування належать молочні види.
Вони є одним із джерел якісного білка, який легко засвоюється, розповіла дієтологиня Оксана Скиталінська у Facebook.
"Біохімія молочних продуктів за своїм хімічним складом - це цілий комплекс біологічних сполук, який позитивно впливає на наше здоров'я: вони низькокалорійні, містять корисний молочний жир, корисний молочний білок, вітаміни А, D, E, мають багато легко засвоюваного кальцію, а також фосфор", – сказала дієтологиня.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, які горіхи їсти, щоб схуднути
Кальцій, який є в молочних продуктах сприяє профілактиці каменів у нирках. Також це профілактика раку кишечника, кровотворення, нервової та м'язової систем, контроль тиску крові, здоров'я кісток, здоров'я ясен.
Лікарка запевняє, що кальцій потрібен щодня, особливо в старшому віці – молочний раціон має становити основу харчування.
Серед сухофруктів найбільше користі організму людини приносить чорнослив. У 100 г продукту міститься 277 калорій, 75 г вуглеводів, 7 г харчових волокон, 2 г білків. Чорнослив має багато мікроелементів: у складі 100 г є 20% добової необхідної дози калію, 14% магнію, 18% міді, 15% марганцю, 5% заліза і 12% вітаміну B6.
Коментарі