У черешні міститься велика кількість вітамінів, які корисні для самопочуття людини.
21 ягода дає 12% денної норми клітковини й фітонутрієнтів, а також калію і вітаміну С, розповіла дієтологиня Мая Феллер.
Експертка назвала шість корисних властивостей черешні.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, як правильно мити фрукти й овочі
Ягода позитивно впливає на шкіру, тому що є великим джерелом вітаміну С і поліфенолів, які необхідні для підтримки здоров'я шкіри.
Черешня знімає запалення і біль, бо має антоціани, які можуть нейтралізувати ферменти, що викликають запалення тканин, подібно ібупрофену.
Ця ягода здатна покращити сон. Якщо їсти черешню за годину до сну, то вона може стабілізувати режим.
Черешня також є великим джерелом клітковини, що запобігає розвитку серцево-судинних захворювань.
Ягода має нижчий глікемічний індекс, ніж інші фрукти. Людям з підвищеним рівнем цукру постійно треба його понижувати. Також черешні рекомендують їсти, бо вони покращують вироблення інсуліну та підтримують оптимальний рівень глюкози. Рекомендована доза – 100-150 г за прийом.
В Одесі встановили рекорд цін на черешню. Ягоди продавали з оригінальним цінником: ціна за кілограм – 500 грн, покуштувати одну ягідку – 7 грн. Інший сорт черешні коштував 680 грн.
Коментарі