![За два тижні до Нового року їдять рис й печені яблука](https://static.gazeta.ua/img/cache/preview/471/471428_w_300.jpg?v=0)
Важкості в шлунку, здуття й алергійних висипів після новорічного застілля не буде, якщо за два тижні до свят перейти на легке харчування.
На Новий рік майже в кожній хаті є олів'є, оселедець "під шубою", салати з ананасом, куркою та морепродуктами, холодець, запечена качка, кілька сортів ковбас й червона риба та ікра. А ще гарячі страви, солодке й фрукти та цукерки. Все це буде запиватися шампанським, коньяком, вином й горілкою водночас. Не кожна печінка зможе це витримати.
"Якщо фільтр забивається, в кров ідуть токсини. Можуть з'явитися прищі. Вони показують, що організм перевантажений алергічними речовинами,- каже столичний лікар сімейної медицини Поліна Загородна, 36 років,- Найчастіше таке буває, коли люди починають змішувати все докупи".
Кількість з'їденого не має значення. Важливо в якому стані організм. Чим менше в ньому шлаків й алергенів, тим легше переживете свята.
Очистити й підготувати себе можна за 2 тижні. Перш за все радять не їсти продуктів із барвниками, копченості, смажене, ковбасу та майонез. Щодня слід випивати 2 літри чистої води.
"Додайте в раціон рисову кашу на воді й кілька печених яблук на щодень. Такий же легкий тиждень добре зробити після свят", - радить лікар.
Коментарі