Артистка й ведуча тревел-шоу "Орел та Решка. Земляни" Мішель Андраде відвідала батьківщину одного з найпопулярніших напоїв у світі. Ефіопи - справжні кавомани. Вони мають випити п'ять чашок кави за день.
Про те, як готують кавовий напій в Ефіопії, Андраде розповіла в одному з випусків тревелу на "Новому каналі".
"Саме ефіопам треба висловити "дякую" за каву. Кажуть, це їхні кози півтори тисячі років тому наїлися кавових ягід і стали бадьоро гратися. Ефіопи це помітили і почали жувати сиру каву, а потім - смажити зерна і заварювати їх", - зазначила співачка.
Каву в Ефіопії готують вручну. Коштує 10 центів. Щоб приготувати ароматний напій, сирі зерна кави промивають і обсмажують на звичайній сковорідці. Потім висипають їх на підніс і дають охолонути. Після цього товчуть у ступі звичайною арматурою, засипають в спеціальний довгий глечик і кип'ятять. Зварену каву настоюють ще три хвилини і подають гостям.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ознакою VIP-житла є паркан і колючий дріт: як живуть ефіопські мільйонери
"Готують каву тут тільки жінки. Ніякого капучино і лате ефіопи не п'ють, тому що молоко на спеці швидко скисає. П'ють тільки звичайну каву. Подають її з попкорном. Це частина кавового ритуалу. Коли ефіоп пригощає гостя, він повинен спочатку запропонувати йому щось перекусити, щоб той не пив каву натщесерце. А найпростіше їм приготувати попкорн. Сама кава, до речі, смачна і дуже солодка", - поділилася ведуча.
Артистка Мішель Андраде зізналася, що любить посміятися з себе. Це довела під час зйомок в Improv Live Show: співачка стала реквізитом у руках гумористів. Вона погодилася бути радіо, мішком, статуєю і мітлою.
Коментарі