На кухні є багато хитрощів, які зроблять процес приготування їжі легким та швидким. Про них не пишуть в кулінарних книгах, це швидше досвід, який передається між жінками.
1. Якщо помастити курячі яйця олією - вони залишаться свіжими на три-чотири тижні довше.
2. Чистити імбир треба чайною ложкою.
3. Щоб розрізаний торт не черствів, варто прикріпити зубочистками до місця розрізу шматок хліба.
4. Додай в банку із залишками майонезу трохи оцту, оливкової олії і спеції - вийде смачна заправка для салату і заодно потім чиста банка.
5. Змочити свіжі ягоди в слабкому оцтовому розчині і вони не запліснявіють.
6. Зберігати цибулю і часник в паперових пакетах. Вони протримаються без цвілі мінімум два місяці.
7. Порізаний авокадо зберігати разом зі шматком цибулі. Так воно не буде чорніти.
8. Покласти яблука і картоплю разом. Яблучний етилен не дозволить картоплі пустити паростки.
9. Залити в банку із залишками Nutella гаряче молоко. Вийде гарячий шоколад.
10. Манго можна чистити за допомогою склянки.
11. Зберігати ананаси треба догори ногами. Так вони швидше дозріють. Головне - обірвати листя.
12. Зберігати селеру та брокколі в фользі. Так вони пролежать цілий місяць.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 нових рецепти незвичайного морозива
13. Загорнути корінець бананів скотчем і вони почнуть чорніти на 3-5 днів пізніше.
14. Замість того, щоб викидати жовтіючу зелень, краще дрібно її порізати, змішати з оливковою олією і залити суміш у форми для льоду - стане в нагоді в пасті і салатах.
15. Зробити прокол канцелярською кнопкою, щоб варене яйце було простіше чистити.
Коментарі