В індійській кухні є багато пікантних страв з курей, баранини та свинини. Для приготування страв на вугіллі використовуються різноманітні конструкції, найпопулярнішими з яких є мангал, барбекю і гриль. Крім того, сьогодні все більшу популярність набирає середньоазіатська піч під назвою "тандир". Температура всередині неї 480 ° С і вище. Завдяки цьому їжа готується дуже швидко. В тандирі крім смаження їжа неминуче піддається і процесу копчення. Причина не тільки в дровах, але і в жирі і соці, які капають на розжарене вугілля.
Перш, ніж запекти курча в тандирі, його маринують в йогурті і гострій суміші прянощів на основі перцю чилі. В результаті чого, воно виходять яскраво-червоними. В Індії до такого курчати обов'язково подають рис і пшеничні коржики.
Інгредієнти:
для маринаду:
Йогурт без наповнювача - 1½ склянки
Олія - 2 ст. л.
Цибуля - ½ шт.
Лимонний сік - 1½ ст. л.
Корінь імбиру - 2 ч. л натертого
Часник - 5 зубчиків
Гараму масала - 3 ч. л
Куркума: 1 ч. л
Кмин - 2 ч. л
Коріандр мелений - 2½ ч. л
Кайєнський перець - 2 ч. л
Паприка - 2 ч. л
Сіль - 1 ч. л
Чорний перець за смаком
Курячі ніжки - 8 шт. (1,2 кг)
М'ятний йогурт:
Йогурт без наповнювача - ¾ склянки
Свіжа м'ята - 2 ч. л дрібно нарізаною
Лимонний сік
Сіль і перець за смаком
Приготування:
Для маринаду змішати йогурт з натертими на тертці імбиром, часником та дрібно нарізаною цибулею. Заправити сіллю, лимонним соком, іншими спеціями.
Якщо колір маринаду недостатньо червоний - додати паприку або харчовий барвник.
Полити шматки курчати шаром цього маринаду. Покласти в пакет або контейнер, і залишити маринуватися в холодильнику на 3 години.
Розігріти духовку до 180 градусів. Шматки курчати краще запікати на решітці (сік повинен стікати).
Готувати 20 хвилин. Потім вийняти решітку, перевернути шматки і помастити маринадом. Запікати ще 10 хвилин.
Вийняти курча з духовки на решітці і збризнути оливковою олією. Запікати до готовності 10-15 хвилин.
Читайте також: Шашлик з кролячого м'яса поливають лимонним соком
Для приготування м'ятного йогурту дрібно порізати м'яту і змішати з йогуртом. Посолити і поперчити за смаком.
Дістати курча з духовки. Дати постояти хвилин 5 перед подачею.
Подавати разом з м'ятним йогуртом, прикрасивши страву шматочками лимону і гілочками кінзи.
Коментарі