Ексклюзиви
вівторок, 22 вересня 2020 06:31

Білий шоколад: користь чи шкода

Білий шоколад: користь чи шкода
У 100 грамах білого шоколаду міститься 541 калорія. Фото: needpix.com

22 вересня відзначають День білого шоколаду. Уперше 1930 року його випустив швейцарський концерн Nestle.

Так компанія намагалася утилізувати надлишки какао-олії. Вибухове зростання популярності білого шоколаду, включаючи пористі сорти, відбулося через пів століття, в 1980-ті.

Рецепт білого шоколаду значно відрізняється від темного або молочного. Адже у ньому відсутній основний компонент - какао і какао-порошок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Tesla створила шоколадні чипси дивовижної форми

Саме тому в багатьох країнах продукт взагалі не вважають шоколадом. Виготовляється з молока, цукру і какао-масла. Такий склад дуже калорійний. УВ 100 грамах білого шоколаду міститься 541 калорія. Надмірне вживання провокує ожиріння, порушення вуглеводного обміну в організмі, загострення захворювань, особливо сечостатевої, ендокринної та вивідної систем.

У сучасному кондитерському виробництві використовують різноманітні продукти, які з вигляду схожі на білий шоколад. Насправді складаються з гідрогенізованих жирів без додавання какао-продуктів.

Зараз ви читаєте новину «Білий шоколад: користь чи шкода». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути