Пишні та ніжні оладки - простий спосіб нашвидкуруч задовольнити свою потребу в чомусь солоденькому та створити вдома атмосферу затишку.
Кулінар Євген Клопотенко пропонує додати класичному рецепту домашніх оладок нових цікавих барв, доповнивши їх морквяним пюре та прянощами. Виходить яскраво та смачно, крім цього, такі оладки - гарний спосіб "продати" малечі овочі.
"Поділилася зі мною рецептом пані Слава Джонсон, яка попри багато років життя у США захоплюється українською кухнею", - каже шеф-кухар.
Поради з приготування оладок
Щоб оладки вийшли пишними, бажано, щоб усі інгредієнти були однакової, кімнатної температури. Тож радимо заздалегідь вибрати яйця та кефір з холодильника, аби вони трохи нагрілися.
Кефір можна замінити несолодким питним йогуртом.
Залежно від своїх уподобань, ви можете використати усі спеції, так і обмежитися лише корицею для більше нейтрального класичного смаку.
Морквяні оладки
Інгредієнти
340 г моркви (або 200 г вже вареної та протертої)
2 яйця
2 ст. л. цукру
½ ч. л. харчової соди
дрібка солі
½ ч. л. ванільного цукру
150 мл кефіру
170 г пшеничного борошна
1 ст. л. м'якого масла
½ ч. л. меленої кориці
¼ ч. л. меленого імбиру
¼ ч. л. меленого мускатного горіха (за бажанням)
¼ ч. л. меленої гвоздики (за бажанням)
¼ ч. л. меленого кардамону (за бажанням)
100-125 мл олії для смаження
Як приготувати
Почистьте 340 г моркви, наріжте її великими шматочками та відваріть в невеликій кількості води до повної готовності (у нас це зайняло приблизно 30-40 хв).
Ретельно процідіть моркву від води, викладіть шматочки на паперовий рушник та обсушіть їх від залишків вологи.
Подрібніть моркву в блендері або кухонному комбайні, потім додатково протріть морквяне пюре через сито, щоб переконатися у відсутності грудочок. Готове пюре охолодіть до кімнатної температури.
У великій мисці змішайте 2 яйця, 2 ст. л. цукру, ½ ч. л. харчової соди та дрібку солі. Додайте до яєчно-цукрової суміші 150 мл кефіру, ½ ч. л. ванільного цукру та перемішайте до однорідності.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як приготувати швидкі оладки з сиром та яблуками. Зберігайте рецепт
Змішайте 170 г борошна, ½ ч. л. меленої кориці, ¼ ч. л. меленого імбиру та решту спецій на ваш вибір. Додайте борошно невеликим порціями до вологих інгредієнтів та ретельно вимішайте суміш.
Злийте рідину із морквяного пюре та додайте його до тіста, перемішайте. Додайте також 1 ст. л. розм'якшеного масла. У результаті у вас має вийти тісто, що за консистенцією нагадує густу сметану. Якщо маса вийшла занадто густою, можете додати ще 2-3 ст. л. кефіру. Залиште готове тісто відпочивати на 10 хв.
Розігрійте велику пательню з 2-3 ст. л. олії. За допомогою столової ложки викладіть невеликі порції тіста в розігріту олію та смажте їх приблизно 2 хв. Коли на поверхні оладок починають з'явилися бульбашки - час перевертати їх на інший бік та смажити ще 2 хв до рум'яності. Готові оладки викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав надлишок олії.
Продовжуйте смажити оладки, за потреби додаючи на пательню олію. Подавайте страву гарячою, з любленими топінгами, такими як сметана, джеми, варення або мед.
На сніданок багато господинь готують млинчики чи оладки. Вони можуть бути з начинками чи подаватись з різними соусами.
Кулінар Євген Клопотенко поділився рецептом пишних бананових оладок, які готує на кефірі. Ці оладки з бананом надзвичайно легко приготувати. Вам знадобиться всього хвилин 30, аби поласувати цими пухкенькими золотавими млинцями.
Коментарі